Gratis verzending boven 50 €

Classificatie van de veiligheidsschoenen.

S1 werkschoenen hebben dus minimaal een veiligheidsneus, maar zijn ook antistatisch en nemen energie op in de hak. Werkschoenen die voldoen aan de s1 classificatie zijn het meest geschikt voor werk in droge omstandigheden.

S1P werkschoenen hebben net als de S1 schoenen een veiligheidsneus, maar ook een veiligheidszool. De schoenen zijn dus geschikt voor droge plaatsen waar scherpe voorwerpen op de grond liggen.

S2 werkschoenen zijn hetzelfde als S1 werkschoenen, maar hebben daarnaast een verhoogde weerstand tegen het binnendringen van water. Deze veiligheidsschoenen zijn dus geschikt voor gebruik in vochtige omstandigheden of op plaatsen waar het vochtig kan worden, zoals buiten.


S3 werkschoenen - zijn een combinatie van S1P en S2 schoenen. Deze waterbestendige werkschoenen met veiligheidsneus, en –zool worden het meest gebruikt en besteld en dat komt, omdat ze voor vele werkomstandigheden geschikt zijn. U hoeft zich geen zorgen te maken als u uw voet stoot of in iets scherps stapt want uw voeten worden beschermd.


S4 werkschoenen zijn weer hetzelfde als S1 schoenen, maar de schoenen of laarzen zijn gemaakt van PU, rubber of kunststof materialen en zijn daardoor waterdicht.

 

S5 werkschoenen zijn hetzelfde als S4 schoenen, maar hebben ook nog een tussenzool en een antislipprofiel. Deze schoenen zijn dus het meest veilig. SRC - Slip resistent op vloeren met keramische tegels, met SLS en stalen vloeren met glycerol en andere oppervlaktes.

 

SB  - Basiseigenschappen (inclusief de veiligheidsneus zijn bestand tegen schokken met 200 J energie en verpletteren tot 15 kN).

SRC - slipvastheid op keramisch substraat bedekt met natriumlaurylsulfaat (NaLS) -oplossing, en slipvastheid op met glycerol gecoat staal

 

Markeringen die op schoenen kunnen voorkomen:

A antistatisch schoeisel
AN enkelbescherming
C geleidende schoenen
CI isolatie van de koude bodem
CR bovenste snijweerstand
E energieabsorptie in het hielgedeelte
ESD elektrische weerstand tussen 0,75 - 35 MOhm
FO enige weerstand tegen dieselolie
HI isolatie onderkant tegen hitte
HRO enige weerstand tegen contact met hete grond tot 300 (± 5) ° CM middenvoetbescherming
P bodemweerstand tegen perforatie met sterkte 1100 N
SRA slipweerstand op keramische ondergrond bedekt met natriumlaurylsulfaatoplossing (NaLS)
SRB slipweerstand op stalen ondergrond bedekt met glycerol
SRC slipweerstand op beide bovengenoemde substraten (SRA + SRB)
WR waterbestendigheid van alle schoenen

 

 

Lijst met normen voor de voetbeschermingsgroep

 

EN13287 

Persoonlijke bescherming. Schoenen. Weer stands- test methode voor een slip. De norm specificeert methoden om de slip weerstand van schoenen te testen veilig, beschermend en professioneel met de gebruikelijke zolen.Schoeisel voor speciale doeleinden is uitgesloten van het toepassingsgebied van de norm uitgerust met spikes, metalen pinnen of andere soortgelijke elementen.

 

EN14404 

Persoonlijke bescherming. Kniebeschermers om in positie te werken knielen.In de norm staan ​​de eisen waaraan kniebeschermers moeten voldoen werken in een knielende positie. Er zijn vereisten voorde markering van de kniebeschermers en de te verstrekken informatie geleverd door de fabrikant.De testmethoden worden beschreven en de mate van beschermingseffectiviteit wordt bepaald.Waar bescherming wordt verklaard tegen aanvullende vereisten kunnen ook van toepassing zijn beschermings- doeltreffendheid gespecificeerd in andere normen. Binnen het bereik de norm is exclusief kniebeschermers, dit zijn maatregelen medisch of bedoeld voor sportdoeleinden.

 

EN20344 

Persoonlijke bescherming. Testmethoden voor schoenen.De norm specificeert methoden voor het testen van schoeisel bedoeld voor bescherming individueel. De eisen voor het geheel worden ook gespecificeerd schoeisel, bovendeel, voering, tong, inlegzolen en zolen.Deze standaard kan alleen in nauwe samenhang worden gebruikt met de normen EN20345, EN20346 en EN20347, die ze specificeren schoenvereisten afhankelijk van de niveaus specifieke risico's.Elk type veiligheidsschoeisel moet op een dergelijke manier worden gemarkeerd onuitwisbaar en leesbaar - door erop te stempelen of te markeren hot, met de volgende informatie: maat, aantal schoenen, typeaanduiding volgens de fabrikant, handelsmerk fabrikant, fabricagedatum (kwartaal en jaar), verwijzing naar nummers Europese norm, het relevante symbool / symbolenbeschermende eigenschappen of (indien van toepassing), geschikt categorie (SB, S1 ... S5).

 

EN20345

Persoonlijke bescherming. Veilig schoeisel.

De norm definieert, in relatie tot de EN20344-norm, de basis- en aanvullende eisen voor schoenen die veilig zijn voor gebruik op het werk, gemarkeerd met de letter "S".

Schoeisel dat door de norm wordt gedefinieerd, moet zijn uitgerust met een veiligheidsneus, die moet beschermen tegen schokken met het maximale energieniveau

van 200 J en vóór compressie met een kracht van 15 kN.

Details van de schoenendivisie die in deze specificatie is opgenomen, zijn te vinden in de beschrijving van de EN20344-norm.

EN20346

Persoonlijke bescherming. Veiligheidsschoenen. De norm definieert, in relatie tot de EN20344-norm, de basis- en aanvullende eisen voor veiligheidsschoeisel voor gebruik op het werk, gemarkeerd met de letter "P".  Schoeisel dat door de norm wordt gedefinieerd, moet zijn uitgerust met een veiligheidsneus, die moet beschermen tegen schokken met het maximale energieniveau van 100J en vóór compressie met een kracht van 10 kN. Details van de schoenendivisie die in deze specificatie is opgenomen, zijn te vinden in de beschrijving van de EN20344-norm.

EN20347

Persoonlijke bescherming. Werkschoenen.De norm, in relatie tot de EN20344-norm, definieert de basis- en aanvullende vereisten voor professioneel schoeisel voor gebruik op het werk, gemarkeerd met het symbool"OVER". Deze schoenen onderscheiden zich van veiligheidsschoenen doordat ze niet zijn uitgerust met veiligheidsneus om te beschermen tegen stoten en beknelling.Details van de schoenendivisie die in deze specificatie is opgenomen, zijn te vinden in de beschrijving van de EN20344-norm.

 

EN61340-4-3

 

Statische elektriciteit. Gestandaardiseerde testmethoden voor specifieke toepassingen - Schoeisel.De norm biedt een methode voor het bepalen van de elektrische weerstand van schoeisel dat wordt gebruikt om elektrificatie van het menselijk lichaam te voorkomen, bedoeld voor gebruik door zowel fabrikanten als gebruikers van schoenen. De beschreven methode voor het meten van de elektrische weerstand van het schoeisel zelf wordt geleverd als acceptatietests van nieuwe schoenen. Isolerend schoeisel viel niet onder het toepassingsgebied - hoewel de techniek van het meten van weerstand erop van toepassing is van toepassing zijn.

 

 

EN61340-5-1

Statische elektriciteit. Bescherming van elektronische apparaten tegen statische elektriciteit. Algemene vereisten. De norm specificeert de eisen van adm. en techn. nodig voor het maken, implementeren en onderhouden van een programma voor bescherming tegen statische elektriciteit. Inclusief de volgende gebieden: productie, verwerking, montage, installatie, verpakking, etikettering, bediening, testen, inspectie en andere gerelateerde activiteiten met het hanteren van elektrische en elektronische componenten, samenstellingen en apparaten die gevoelig zijn voor elektrostatische ontlading met een drempelspanning van 100 V Model Menselijk of groter lichaam. Het is niet van toepassing op apparaten met een elektrisch geïnitieerd explosiegevaar, brandbare vloeistoffen, gassen en poeders.

 

EN381-3

Beschermende kleding voor gebruikers van handkettingzagen. Testmethode voor schoenen.De norm specificeert methoden voor het testen van de weerstand van schoenen tegen snijwonden door kettingzagen.De methoden voor het testen van de weerstand tegen kettingzagen van andere soorten voet- en beenbescherming (bijv. Beenkappen) worden gespecificeerd in andere normen.Het toepassingsgebied van de norm omvat alleen schoenen met geïntegreerde snijbescherming.

 

EN381-5

Beschermende kleding voor gebruikers van kettingzagendraagbaren kettingzaag. Benodigdheden voorbenenbescherming.De norm is een van de normen voor beveiligingsmaatregelen individueel, bedoeld ter bescherming tegen gevaren tijdens het gebruik van handzagenkettingzagen.OPMERKING: Geen enkele beveiligingsmaatregel kan 100% bescherming bieden tegen snijwonden veroorzaakt door een handkettingzaag.Niettemin heeft de ervaring geleerd dat het kan worden geproduceerd beschermingsmaatregelen die een zekere mate van bescherming bieden.A - snijweerstandsklasse bij kettingsnelheid (0-3)X - type anti-snijdvlak (A, B, C)De beschermingsomvang voor de benen wordt bepaald door de drie letters A, B, C die het oppervlak van het materiaal dat de snijbeveiliging bedekt.

class 0  - 16ms (ketting snelheid)

class 1 - 20ms (ketting snelheid)

class 2 - 24ms (ketting snelheid)

class 3 - 28ms (ketting snelheid)

 

EN17249

Veiligheidsschoenen bestand tegen snijwonden door kettingzagen.Er worden eisen gesteld aan veiligheidsschoenen die bestand zijn tegen snijwonden door kettingzagen. Classificatie, eisen, markering en worden besproken verstrekte informatie.De norm moet worden gebruikt in combinatie met EN20345, EN20344 en 381-3.De norm sluit bepaalde modellen van het bovendeel uit (alleen modellen gemarkeerd met de letters C, D en E zijn toegestaan, met het vereiste minimum bovenste hoogte in model C). Bovendien werd de noodzaak gespecificeerd om schoeisel uit te rusten met veilige neuskappen.

 

ESD

Statische elektriciteit is een populaire dubbelzinnigheidsterm voor beide lading elektrostatisch (ES) en de verschijnselen van zijn vorming,accumulatie en verval.Een speciale vorm van E-ladingsverval zijn ontladingen elektrostatisch ( ESD - Electro Static Discharge),dat wil zeggen, korte stroompulsen verschijnen in ruimte tussen objecten met voldoende groot elektrostatisch potentiaalverschil, leidend tot totaal of gedeeltelijk verval van de ES- lading op deze voorwerpen.

Omdat de duur van de lozingen relatief kort is, van enkele tientallen nanoseconden tot honderden microseconden, dan zijn er pulsen van zeer hoge vermogens, voldoende om explosieve atmosferen te ontsteken,schade aan werknemers, schade aan halfgeleiderapparaten. Door Onder elektrostatische gevaren wordt verstaan ​​de mogelijke mogelijkheid dat ze optredende genoemde effecten van elektrostatische ontladingen.

De effecten van elektrificatie zijn vooral pijnlijk in de winter, in niet-geklimatiseerde, centraal verwarmde kamers wanneer de relatieve luchtvochtigheid daalt onder extreme omstandigheden zelfs tot een dozijn procent. Dergelijke omstandigheden, als gevolg van significant toename van de weerstand (elektrische weerstand) van materialen gunstvorming en onderhoud van elektrostatische ladingen elektrificatie door het materiaal of object in kwestie. Grootse hebben invloed op het risiconiveau dat zich in de werkomgeving voor doet incl. onjuist geselecteerde middelen voor individuele bescherming. Aan de ene kant bieden ze misschien niet genoeg effectieve bescherming van mensen tegen invloeden van buitenaf statische elektriciteit, aan de andere kant - ze kunnen veroorzaken gevaarlijke elektrificatie van zijn lichaam. *

Met schoenen die beschermen tegen het ESD-effect, wordt dit voorkomen elektrische oplading van de persoon die de schoenen draagt, bijv. door wrijving bij het lopen op bepaalde oppervlakken, inclusief waardoor gevaarlijke lozingen worden voorkomen elektrostatisch. Aan de andere kant, als het wordt geloosd elektrostatisch of werknemerscontact met hoogspanning, het dankzij een minimale weerstand van 0,75 MΩ worden de effecten verzacht. 

ESD- schoenen moeten indien nodig worden gebruikt voorkomen van elektrostatische oplading van de werknemer door lossen van ladingen. Het optreden van factoren zoals klimaat, mate van vervuiling, materiaaleigenschappen, bestendigheid oppervlak, zal de structuur van de schoen de eigenschappen verslechteren of verbeteren ESD-schoen.